Bemutatkozás

dr. Szakács Krisztina vagyok, 2007-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2013-ban szakvizsgáztam csecsemő és gyermekgyógyászatból, 2019-ben pedig az endokrinológia és anyagcsere-betegségek szakorvosa lettem.

Orvosi pályafutásomat gyermekgyógyászként kezdtem. Különösképpen érdekelt a koraszülött-  és újszülött gyógyászat, valamint a gyermekek sürgősségi ellátása.
Az egyetem elvégzését követően az I. Számú Gyermekgyógyászati Klinikán dolgoztam, majd 2010-ben az Egyesült Királyságba mentem tanulni és dolgozni. Közel hat évet töltöttem külföldön, ez idő alatt gyermekosztályokon, gyermeksürgősségi centrumokban dolgoztam, illetve lehetőségem nyílt egy év anesztéziát és intenzív terápiát is tanulni az angol szakorvosképzés keretein belül.
2016-ban hazajöttem Magyarországra és új érdeklődésemnek megfelelően endokrinológia és anyagcsere-betegségek szakképzést kezdtem. Fő érdeklődési területeim a felnőtt és gyermekkori endokrinológiai kórképek, szénhidrát-anyagcsere zavarai, pajzsmirigy-és mellékvese betegségei. Kiemelten érdekelnek az endometriózis endokrinológiai vonatkozásai és kezelési lehetőségei.

Egészségünk sokkal fontosabb annál, mint hogy tévhitekre alapozott áltudományok szerint kezelgessük őket. Tapasztalatom azt mutatja, hogy hazánkban sajnos nagyon erős a szokás hatalma és a már berögződött orvosi nézetek miatt rendkívül nehéz az elavult terápiás elveken változtatni.
A mai rohanó világban az orvosoknak alig van idejük arra, hogy betegeiket megfelelő módon tájékoztassák. Mindez oda vezetett, hogy a betegek nyugati orvoslásba vetett hite megrendült és sokan az interneten, egyéb módszerekkel próbálnak bajaikra gyógyírt keresni. Weboldalamat azért hoztam létre, hogy megosszam Önökkel az Egyesült Királyságban 6 év alatt szerzett tudásomat, illetve közérthetően tájékoztassam Önöket a legfrissebb szakmai ajánlásokról.

Várom Önöket szeretettel, tartsanak Velem!

Csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos 2013

Endokrinológia és anyagcsere-betegségek szakorvosa 2019

EPLS (European Paediatric Advanced Life Support) 2014

ITLS (International Trauma Life Support) 2018

Certified Personal Fitness Trainer (CPFT) 2018, IFBB

Magyar orvosi kamarai tagság

Angol orvosi kamarai tagság

Share This