Bemutatkozás

dr. Szakács Krisztina vagyok, 2007-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2013-ban szakvizsgáztam csecsemő és gyermekgyógyászatból, 2019-ben pedig az endokrinológia és anyagcsere-betegségek szakorvosa lettem.

Orvosi pályafutásomat gyermekgyógyászként kezdtem. Különösképpen érdekelt a koraszülött- és újszülött gyógyászat, valamint a gyermekek sürgősségi ellátása.
Az egyetem elvégzését követően az I. Számú Gyermekgyógyászati Klinikán dolgoztam, majd 2010-ben az Egyesült Királyságba mentem tanulni és dolgozni. Közel hat évet töltöttem külföldön, ez idő alatt gyermekosztályokon, gyermeksürgősségi centrumokban dolgoztam, illetve lehetőségem nyílt egy év anesztéziát és intenzív terápiát is tanulni az angol szakorvosképzés keretein belül.

2016-ban hazajöttem Magyarországra és új érdeklődésemnek megfelelően endokrinológia és anyagcsere-betegségek szakképzést kezdtem, melyből 2019-ben kiválóan megfelelt eredménnyel szakvizsgát tettem. Az endokrinológia világa teljesen rabul ejtett, azóta is folyamatosan képzem magam ezen a szakterületen. Jelenleg diabetológiát tanulok, melyből várhatóan 2020-ban licenc vizsgát teszek.

Fontosnak tartom a nemzetközi ajánlások ismeretét, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a bizonyítékon alapuló orvoslásnak részét képezi a klinikai szakértelem (gyakorlat) és maga a beteg is, nem csak az evidence-based ajánlások ismerete.

„Papírból kezelni” mindenki tud, azonban az embert teljes egészében gyógyítani már más megközelítést igényel. A hozzám forduló betegek panaszainak hátterében levő okot keresem, nem pedig egy receptre felírt tablettával akarom gyorsan letudni a terápiát. Táplálkozásunk és életmódunk erősen befolyásolja az egészségi állapotunkat, így a gyógyulás során ezekre is legalább olyan hangsúlyt kell fektetnünk, mint egy esetleges gyógyszeres kezelésre. Arra törekszem, hogy betegeim jobb életminőségben élhessék az életüket és ha tudom, akkor meg is gyógyítsam őket.

Fő érdeklődési területeim a felnőtt és gyermekkori endokrinológiai kórképek, szénhidrát-anyagcsere zavarai, pajzsmirigy-és mellékvese betegségei. Kiemelten érdekelnek az endometriózis endokrinológiai vonatkozásai és kezelési lehetőségei. Mivel első szakvizsgám csecsemő és gyermekgyógyászat, rendeléseim során a gyermek paciensek vizsgálatát is kizárólag gyermekbarát környezetben tudom elképzelni.

A mai rohanó világban az orvosoknak alig van idejük arra, hogy betegeiket megfelelő módon tájékoztassák. Sajnos a klasszikus orvoslás eltávolodott a betegtől, űrt hagyva maga után az orvos-beteg kommunikációban. Orvosként úgy érzem, hogy egyáltalán nem kell félnünk attól, hogy betegeink használják az internet és közösségi média világát a betegségeikkel kapcsolatos edukációban.

Weboldalamat azért hoztam létre, hogy egyrészt ezt a kommunikációs űrt betöltsem, másrészt pedig a külföldön szerzett tapasztalataimról, illetve a legújabb szakmai ajánlásokról tájékoztassam Önöket.

A közérthető egészségügyi felvilágosítás és tájékoztatás a lakosság számára fontos!

Remélem szakmai oldalamon megtalálja a gyógyulásához nélkülözhetetlen információkat.

Várom Önöket szeretettel, tartsanak Velem!

Csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos 2013

Endokrinológia és anyagcsere-betegségek szakorvosa 2019

Diabetológia – folyamatban

EPLS (European Paediatric Advanced Life Support) 2014

ITLS (International Trauma Life Support) 2018

Certified Personal Fitness Trainer (CPFT) 2018, IFBB

Magyar orvosi kamarai tagság

Angol orvosi kamarai tagság

Share This